عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با بیان اینکه باید پایههای جدیدی مثل مالیات بر عایدی سرمایه، سکه، ارز و معادن راکد شناسایی شود، اظهار کرد: اخذ مالیات از سرمایههای مولد اشتباه است یعنی وقتی نزدیک به ۸۰ درصد مالیات از سرمایههای مولد گرفته میشود به این معنا است که اگر امسال ۳۰ درصد به این مالیات اضافه شود، یعنی ۳۰ درصد به قیمت اجناس اضافه شده است.
علی اصغر عنابستانی در گفت و گو با شفقنا در خصوص ریشه مشکلات اقتصادی کشور، گفت: بخشی از ریشه مشکلات کشور، نفوذ طیفی در ساختار حاکمیتی است که باور به توانمندی های داخلی کشور ندارند درحالی که توانمندیهای مادی و انسانی داخلی است که میتواند شرایط ما را تغییر دهد.
باوری به توانمندیهای داخلی کشور نداریم
نماینده مردم سبزوار در ادامه افزود: نکته دوم این است که یکسری ایرادات در ساختار اقتصادی کشور داریم که ناخودآگاه ما را به این وضعیت سوق می دهد که اگر سوق ندهد باید شک کنیم. مثلا نظام مالیاتی به جای اینکه از سرمایههای راکد و واسطه گر مالیات بگیرد، از بخش مولد و سرمایه هایی که باعث تولید میشود، مالیات می گیرد لذا این نوع اخذ مالیات باعث ایجاد تورم میشود. وقتی نزدیک به ۸۰ درصد مالیات از سرمایههای مولد گرفته میشود به این معنا است که اگر امسال ۳۰ درصد به این مالیات اضافه کنید، یعنی ۳۰ درصد به قیمت اجناس اضافه کردید.
اخذ مالیات از سرمایههای مولد باعث ایجاد تورم میشود
عنابستانی با تاکید بر اینکه نباید از تولید، مالیات گرفت، اظهار کرد: باید پایه های جدیدی مثل مالیات بر عایدی سرمایه، سکه، ارز و معادن راکد شناسایی شود و از آن مالیات سنگین بگیریم تا سرمایه ها به سمت تولید برود؛ و از سوی دیگر نه تنها نباید از تولید مالیات بگیریم بلکه باید به آن یارانه هم اختصاص دهیم؛ در قانون هدفمندی یارانه هم آمده است که باید ۳۰ درصد از محل افزایش قیمت حامل های انرژی به تولید اختصاص یابد اما این طرح اجرایی نمیشود. لذا باید زیرساخت ها را اصلاح کنیم و این مجلس اراده این اصلاح را دارد اما نه در کوتاه مدت؛ احساس ما این است که مسیر حرکتی که مجلس در پیش گرفته به سمت اصلاح ساختارها است و قطعا آیندهای بهتر از این تجربه خواهیم کرد.
اختصاص ۳۰ درصد از محل افزایش قیمت حاملهای انرژی به تولید اجرا نمیشود
او با بیان اینکه بخشی از سرمایه های مملکت به دست دلالان و افراد فاسد افتاده است، گفت: ساختارهای غلط به اضافه فرایندهای فسادزا، مبهم، غیر شفاف و دارای تعارض منافع باعث ایجاد این امر شده است. فرایندهای فسادزا و ساختارهای غلط پدر مملکت را درآورده است که باید اصلاح شود؛ شفافیت را باید در همه چیز حل کنیم اما فقط سراغ شفافیت رأی رفتیم درحالی که شفافیت رأی نازلترین و غیر اولویت ترین شفافیت در دنیا است. بنابراین تاکید بیش از حد روی شفافیت آراء، رد گم کردن است؛ ما باید ساختارهای مختلف حاکم در کشور را شفاف کنیم و در درجه اول نمایندگان باید از خودشان شروع کنند؛ مانند مباحثی که در کمیسیون ها مطرح است، وضعیت درآمدی، سفرها، تسهیلات، دریافتی ها و روابط حاکم بر مالیات کشور و حساب های بانکی همه باید شفاف شود. پروژه های دولت منبع رانت است و باید ساختار صدور مجوز را شفاف کنیم و اگر فرایندهای فسادزا و ساختارهای غلط اصلاح شوند بقیه مسایل در کشور هم اصلاح خواهد شد.
باید ساختارهای مختلف حاکم در کشور را شفاف کنیم
فرایندهای فسادزا و ساختارهای غلط پدر مملکت را درآورده است
عنابستانی در پایان خاطرنشان کرد: نظام، خودپالایی خوبی را شروع کرده است و اگر این خودپالایی وجود نداشت، فسادها هم دیده نمیشد اما دلیل اینکه دیر دیده میشود وجود فرایندهای غلط است؛ بنابراین باید به سمت اصلاح این فرایندها برویم تا فسادی شکل نگیرد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰